l’estiu i la seva rutina (?)

Ja fa uns dies que estic disfrutant de la família, paisatge i costums balears, únicament connectada a la feina, estudis i militància de Barcelona per una feble connexió robada a algun veí de la zona.

I això i l’amiga que us comentava fa uns dies per aquí han fet que moltes tardes vagi passejant passeig marítim amunt i avall. I després de dur un nombre de viatges considerables i anar observant al personal he trobat fet curiós.

La rutina que descriuen els moviments de tots els guiris i segons quins aborígens de l’illa és estricta. En funció de l’hora que treguis el cap pels carrers arran de mar pots saber perfectament què et trobaràs.

10:00 – 14:00h

Aquest horari és senzill. Platja. Biquinis, banyadors, samarretes gegants, poals, rasclets… Olor a crema protectora i sal. No hi ha més opció que aquesta. O mar, o piscina, o tancats a casa o mort per deshidratació.

14:00h – 18:00h

Moments d’hivernació estival. Si, és curiós aquest terme però és així. Tot i que les hores més dures de sol acaben de passar, les que vénen a continuació no són gens menyspreables i el fet de passar-les fent la digesitió fa que tots els sistemes nerviosos del cos es desactivin de manera sobtada i irremediable. Poca gent es veu pel carrer, excepte alguna gamba despistada o els aborígens que no poden deixar de fer les seves tasques habituals… perquè aquí hi viu gent que treballa i tal.

18:00h – 20:00h

A l’estiu tota cuca re-viu. Tothom comença a sortir altra vegada dels seus nius. És el moment de fer una mica de cultureta pels visitants, moment de començar a pensar on es sortirà a fer un beure pels aborígens. La vestimenta per això segueix estant dominada per tots aquells pedaços de roba que deixen veure perfectament els torrats del sol. Pantalons curts, trossos de biquini… l’olor de la crema protectora ja ha desaparegut del tot.

20:00h – 22:00h

Els aborígens encara continuen pensant on carai han de sortir a fer el beure. Són ritmes diferents. Però una cosa ha canviat a l’ambient… una olor. UNA OLOR A GEL I XAMPÚ D’HOTEL HA ENVAÏT TOTS ELS CARRERS. De cop tot comença a canviar, cada vegada es veuen menys pantalons curts. Van mutant per vestits de tirants i pantalons llargs i camises blanques, que ressalten especialment el roig encès d’aquelles pells lànguides. En aquests moments a les terrasses dels bars conviuen els primers habitants de l’illa que comencen a fer les primeres cerveses prèvies al sopar, amb els grans sopars de paella i sangria.

22:00h – …..

Vigileu si camineu vora el mar, no sigui que caigueu amb tanta gent que no segueix la recta.

Ah! Els nostres estimats aborígens ja saben a quin bar es trobaran i començaran la festa aquella nit. Finalment, ho han aconseguit! 🙂

2 responses to “l’estiu i la seva rutina (?)

  1. a més de tot el que ja sabíem, ara l’Àngela, se’ns fa antropòloga… què maco és tenir temps lliure per gaudri-lo.

    avui l’Astrid, l’Èlia, l’Aleix i jo hem ‘nat a l’expo de l’Olafur Eliasso:

    http://www.fundaciomiro-bcn.org/exposicio.php?idioma=4&exposicio=898&titulo=Olafur%20Eliasson.%20La%20naturalesa%20de%20les%20coses.

    t’hagués molat molt.

  2. Nina, l’has encertat de ple! Saps que ets una aborígen més, no? jeje… Fins aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s