El PBM ’08 en marxa!

Des del 28 de juliol, que la segona edició del Projecte Boscos de Muntanya torna a estar en marxa.

Aquest any ja s’escriu amb sigles… això fa pensar dues coses, o que el nom és massa llarg, o que la cosa comença a fer-se gran. Personalment, crec que és una barreja d’ambdues circumstàncies.

Encara sóc per ses illes, però demà ja agafo l’últim barco de la temporada per quedar-me definitivament a terra ferma durant una temporada. Aquí s’hi està la mar de bé. Amb tots els perjudicis de la xafogor menys piadosa del mes d’agost, però molt bé. Però no em fa gens de mandra marxar, per fer una petita escala a Barcelona i enfilar ràpidament cap al Pallars. D’aquí una setmana… otro gallo cantarà, que diuen. Però no avancem aconteixements.

Ja he estat una setmana per allà dalt, fent de co-operant, pinche o voluntària de cuina (encara no li tenim el nom trobat). I m’ha servit per veure que tinc mono de treball a bosc, que això pinta molt bé, que la feina a fer és immensa (a la cuina, al bosc i per la borda) i que aquest projecte val moltíssim la pena.

Ja m’enrotllaré quan torni d’aquesta setmana, que podré valorar millor, de moment unes quantes fotos del que ha estat aquest primer tast de Pallars.

Les vistes, la cuina i una vista general de la borda on tenim organitzat el campament.

Després dels esforços, els nervis, netejar pallers, carregar l’impensable i hores de feina… tatxaaan!

L’ Hotel Àfrica (com ha estat batejat) és a punt per rebre a totes les seves visites.

Durant la seva estada a l’hotel, podran fruir d’una cuina de 5 estrelles (cuinat tot amb l’ingredient secret de l’equip de cuina que ho fa tot tan excels, en companyia d’una parella entrayable d’orenetes).  Podran disfrutar de delicatssens com la sopa de síndria, el pastís de tonyina, l’arròs enciamat, gazpatxo, els famosos rollitos de verano, l’artesanal gelat de xocolata, les galetes o el pastís de vainilla… i el plat estrella de la setmana, és clar, les boletes de falafel.

Tot fet a casa!

El poc bosc que vaig probar aquesta setmana, em va servir per comprovar que el camí que vam obrir l’any i que s’està continuant aquest any, està sencer encara. I qui l’úsa? Les vaques. Han trobat una gran ajuda en la seva pastura de muntanya. Ho celebro!

I per acabar una setmana estupenda què millor que un bon dinar de festa major, una banyada al Romadriu amb l’aigua més freda en la que recordo haver-me submergit i un ball de nit a Montenartró!

Què he après durant aquesta setmana:

  • Com i per què un pi roig, un pi negre o un bedoll creixen com creixen, i com treure’n partit durant una sobretaula animada amb l’ajuda del vinet… :p
  • A fer un gelat de xocolata boníssim.
  • A fer iogurt.
  • A fer galetes, pastissos, a combinar nutrients, greixos i demés per obtenir una dieta sana, calòrica i boníssima.
  • Que una infusió d’ orenga i milflors va perfectament bé per la digestió.
  • Que el “mill de sol” va bé pel ronyó.
  • Que Sant Romà de Tabèrnoles està esperant que un grup de joves abnegats i tocats de l’ala vagin a habitar-lo.
  • Que encara em queda molt per saber ballar el “pasodoble”.
  • A començar a tenir una idea de com usar destrals, podalls i xerracs sense que jo ni ningú prenguem mal.
  • A construir un pont de fusta de pi.
  • A conviure amb un grup d’edats compreses entre ele 70 i els 22 anys.
  • A menjar sense veure què tinc al plat…

D’AQUÍ UNA SETMANA MÉS

One response to “El PBM ’08 en marxa!

  1. guapa!! quantes coses que aprens! sort que estàs de vacances 🙂 No hi ha res com no ser a classe per aprendre coses de la vida! jejeje!

    Jo he passat un parell de dies a l’Estartit de relax, i ara he arribat de l’Escampada (espectacular…).
    Però m’imagino que no ens veurem fins a finals d’agost, així que cuida’t molt i passa-ho molt bé pels boscos!

    Per cert! hem d’organitzar una sortida astronòmica, em moro de ganes de torar a veure Júpiter en gran!

    Ptons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s